Ezt olvasta már?

0

Koronavírus - Közterületeket fertőtlenítenek, tisztítószereket, maszkokat osztanak önkormányzatok

A koronavírus-járvány miatt közterületi fertőtlenítéseket végeztetnek önkormányzatok, több vidéki városban tisztító- és fertőtlenítő szereket osztanak, maszkokat juttatnak rászorulóknak. Balassagyarmaton egészségügyi célokra ajánlották fel szálláshelyeiket a szolgáltatók.


hirdetés

A nyíregyházi önkormányzat szerdán négyszáz - tisztítószereket tartalmazó - csomagot adott át a Nyíregyházi Család-, és Gyermekjóléti Központ családgondozó munkatársainak. A fertőtlenítő szereket, mosogatószert és kézmosó szappant tartalmazó csomagokat a megyeszékhely szegregált területein élő családok kapják.

Békés megyében, Gyulán a városi közüzemi nonprofit Kft. rendszeresen fertőtleníti a közterületi utcabútorokat, padokat, biciklitárolókat, utcai szemeteseket és környéküket. Kardoskúton ózongenerátorokat szereltek fel az óvodában, a háziorvosi rendelő várótermében és az önkormányzat folyósóján.

A Dél-Békés Mentőcsoport önkéntesei már a múlt héten szétosztottak 24 ezer liter virucid hatású fertőtlenítőszert a dél-békési térség egészségügyi intézményeiben, önkormányzatainál, egyházainál, hivatalaiban. Zalában Nagykanizsa polgármestere, Balogh László szerdán arra kérte a városi tulajdonban lévő Netta-Pannónia Kft. ügyvezetőjét, hogy nagy mennyiségű fertőtlenítőszerrel készüljenek fel a járdák, utak, buszmegállók, köztéri padok, játszóterek és szemetes konténerek tisztítására.

A Pest megyei Pécelen buszmegállókat fertőtlenítenek, Isaszegen megkezdték a város forgalmasabb közterületeinek - köztük buszmegállók, játszóterek - fertőtlenítését.

Komárom-Esztergom megyében, Tatabányán és Ácson a forgalmas közterületeken, üzletek, intézmények, hulladékszigetek és buszmegállók előtt, a parkolókban, a vasútállomáson szintén vegyszerrel fertőtlenítenek. A T-Busz minden éjjel fertőtleníti a buszokat, a jegy- és bérletautomatákat.

Kisbér önkormányzata személyenként két mosható szájmaszkot ad a lakosoknak. A város önkéntes varrónői és a szakképző iskola tanárai naponta több száz maszkot készítenek. Elsőként azokat látták el a védőeszközzel, akik óvodákban, konyhán, egészségügyi intézményekben dolgoznak.

Miskolcon ugyancsak maszkokat oszt az önkormányzat. A tájékoztatás szerint s Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézmény (MESZEGYI) azon munkatársai kapnak a védőfelszerelésből, akik az idősgondozás során közvetlen kapcsolatba kerülnek idős betegekkel, de az ügyeletes óvodák és bölcsődék, valamint a házi- és gyermekorvosi rendelők részére is osztanak maszkot.

Nógrád megyében Balassagyarmat összes szálláshely-szolgáltatója - a kollégium, a panziók, az evangélikus vendégház - önként felajánlotta szobáit az esetlegesen szükségessé váló egészségügyi és egyéb közfeladatot ellátó dolgozók elszállásolására.

A Nógrád megyei város egészségügyi célokra használhatja a Palóc Farkasok labdarúgó utánpótlás sportegyesület Kövi Pál Sportcentrum ingatlanát is. A létesítményben épül ki a kórházat ellátó mentőszolgálat fertőtlenítő telephelye, illetve áprilistól a véradóállomás is állandó véradóhelyet létesít az épületben.

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem tájékoztatása szerint 17 kollégiumi épületének összesen több mint ötezer kollégistája közül csaknem 4500-an költöztek ki, vagy kerültek át másik épületbe. Az online kurzusok megkezdése óta eltelt rövid idő tapasztalatai szerint a használatban lévő kollégiumokban megfelelő az internetellátás, így a távolléti oktatás zavartalanul folyik.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat elektronikus felületein elérhetővé tette a szájmaszkok előállításához szükséges információkat, a szabásmintát és a leírást bárki letöltheti, és felhasználhatja.

Az anyag kiválasztásához három szempont, hogy a maszk ne irritálja a bőrt; annyira sűrű szövésű legyen, hogy tüsszentésnél a folyadék ne hatoljon át; lehetőség szerint bírja a 60 (ideálisan 90) fokos mosást.

Mint írták: a karitatív szervezet kisebb-nagyobb műhelyeiben összesen 15 helyszínen készítenek szájmaszkokat. A védőeszközöket előállító műhelyek között van a Tiszaburai Varroda, a Pátyon működő, fogyatékkal élő embereket foglalkoztató üzem, valamint a Máltai Szeretetszolgálat fogyatékkal élő embereket ellátó gödi és gacsályi otthonai is.








Ön melyik párt listájára szavazna a 2024. június 9-i EP-választáson?









0

hírek innen, onnan

Gyökeresen megváltoznak a nyaralásaink - 10 európai város, amiről nem is gondolnád, hogy az utazók kedvence idén nyáron

Az egyre sűrűsödő nyári hőhullámok és az elszálló szállodaárak mellett változnak az utazási szokások Európában, a mediterrán...

Tolvai Reni szexi cowgirlnek öltözve gigantikusat villantott - Fotó

Ha ezt megnézed, ma már nem is kell mást látnod.

Oké, akkor ennyi volt a jó idő – hétfőtől visszatérnek a felhőszakadások

Hét elején a levegő is hűl, és komoly csapadék is érkezik. A széllel is vigyázni kell.

A Dortmund egyik legjobbja megszólalt a jövőjével kapcsolatban

Továbbra is erősen kérdéses a jövője a Bajnokok Ligája-döntős Borussia Dortmundban futballozó Mats Hummelsnek, az viszont valószínűnek...

Minden eldőlt, Mbappé aláírt új csapatához.

Ha kételkedett volna bárki is, Kylian Mbappé mindenben megegyezett, és aláírt a spanyol labdarúgó-bajnokságban (La Liga) szereplő Real...

A Real Madrid játékosai a világnak, a szurkolók nekünk mutatták meg, mit tudnak

A legügyesebb spanyol drukkert egy tálca sörrel ajándékoztuk meg.

Csillagokat túlragyogó üstökös tart a Föld felé, szabad szemmel is látható lesz

Napnyugtakor jó eséllyel szabad szemmel is megcsodálhatjuk majd a különleges égitestet, amely ősszel ér a Föld közelébe. A Naphoz...

Vallott a MÁV-Volán: erre folynak el a cég tízmilliói, amit jobb célra is lehetne költeni

Évente több mint 100 millió forint kárt okoznak a rongálók MÁV-Volán-csoport járműveiben - közölte a MÁV Zrt. kommunikációs...

Ő tényleg Reese Witherspoon lánya? Félelmetes, mennyire hasonlít az édesanyjára

A sztárok esetében is a gyerekek általában hasonlítanak a szüleikre, de ritkán látni olyan anya-lánya párost Hollywood-ban, akik...

Bajban van Kern András: parkolásgátló virágládát helyeztek ki a II. kerületben

Őrsi Gergely polgármester a Facebook-oldalán jelentette be, hogy "Frankel LEgO” parkolásgátló virágládát helyezett ki a II. kerületi...

Mentőautóból zuhant ki egy beteg, 42 éves férfi az áldozat

A férfit épp elmegyógyintézetbe szállították.

„Fideszes kutyából nem lesz független szalonna” – Kizárták a pártból a csongrádi közgyűlési elnököt, aki már a harmadik településen akar polgármester lenni

Szegvár, Szentes, Mindszent – csongrádi települések, amelyeknek a nevében szerepel a „sze” betűsor, és ahol volt, majdnem volt és...

0

Sport

Óriási botrány Londonban a labdarúgó BL-döntőn

Már az első percben le kellett állítani a meccset.

Óriási luxuslakás, többmilliós fizetés - így él a BL-döntős magyar kézicsapat edzője nálunk

A svéd újságírók érdekes dolgokat derítettek ki a győri csapat edzőjének életéről.

„Ez nyilván rosszulesett” - Lipcsei Péter az FTC vezetőedzői posztjáról beszélt

A Ferencváros legendás középpályása úgy véli, a zöld-fehéreknek egy Szerhij Rebrov-típusú edzőre van szükségük.

Milák Kristóf újra a régi, világcsúcstartónk Monacóban hazavágta Hondát

Alakulóban egy kisebbfajta csoda: fő számában 1:54 percen belüli, remek idővel győzött.

Éjszakai thriller Párizsban: Djokovics örökké emlékezetes módon maradt a trónon

A szerb klasszis a kiesés széléről táncolt vissza a Roland Garroson.

Leborul a világ Milák Kristóf lába elé

Áradoznak a nemzetközi szaklapok.

Fantasztikus sikerrel kezdte az Európa-bajnokságot a magyar válogatott

Trencsényi János csapata fontos három pontot szerzett a lengyelek ellen.

A BL-döntőbe jutás után kiderült, távozik a Győrtől a magyar kézilabdázó

Háfra Noémi a következő idényben a Bajnokok Ligája-döntős német SG BBM Bietigheim női kézilabdacsapatát erősíti - mondta el a válogatott átlövő szombaton az MTI-nek.

José Mourinho azonnal távozik a Fenertől, amennyiben:

A portugál szerződésében van egy záradék, amely, ha életbe lép azonnal szerződést bonthat a tréner.

A Barcelonán röhögnek a Real Madrid sikere után - BL-mémek

Marco Reus is a mémgyárosok célpontja lett a BL-döntőt követően. Mutatjuk!

Győzelemmel kezdte a magyar válogatott az Európa-bajnokságot

A magyar minifutball-válogatott megkezdte szereplését a szarajevói Európa-bajnokságon. Ezzel a kerettel vág neki az Eb-nek a magyar válogatott A ‘D’ […] A Győzelemmel kezdte a magyar válogatott az Európa-bajnoksá

A Fradi is hatalmasat nyert a Real Madrid Bajnokok Ligája-győzelmével

Könnyen lehet, hogy a magyar bajnok számára később kezdődik majd az európai fociszezon.

0

Bulvár

Így kezdődött Tompos Kátya súlyos betegsége

Ritka daganatos betegsége volt.

Magyar Péter: A Fidesz a Margitszigetre vitte a Békemenetet, hogy ne látszódjon, mennyire kevesen vannak

A Tisza Párt politikusa a Partizánnak adott interjút. Magyar szerint bármilyen eredmény jó lesz számukra a jövő heti választáson, hiszen néhány hónapja még sehol sem voltak, most viszont már komoly esélyekkel indu

A semmiből jött Azahriah váratlan bejelentése, nagyon meglepte a rajongókat a hír

Azahriah új utakon már, a rajongók legnagyobb örömére.

Óriási botrány Londonban a labdarúgó BL-döntőn

Már az első percben le kellett állítani a meccset.

Tompos Kátya édesanyja: „Az egész életem arról szólt, hogy a lányomnak jó legyen”

Valentina, Tompos Kátya édesanyja Moszkvából költözött Magyarországra, végül tragikus okokból egyedül nevelte fel lányát.

Ha ezt csinálja a mobilod éppen most lopják az adataidat

Furcsa, megmagyarázhatatlan dolgokat művel a mobiltelefonod? Meglehet, hogy adathalászok férkőztek hozzá. Íme, a jelek.

A 30-30-30 diéta az új őrület - néhány hét alatt lerobbantja rólad a felesleges zsírt

Néhány hete ütötte fel a fejét az új módszer, amely egyszerűnek és hatékonynak tűnik. Íme, mit gondolnak erről a szakértők.

Igaza van Magyar Péternek a Békemenet kapcsán?

A Demokratikus Koalíció továbbra is úgy véli, Sulyok Tamásnak távoznia kell a köztársasági elnöki posztjáról. Orbán Viktor űrhajósokkal találkozott. Magyar Péter szerint pedig a szombati volt minden idők legkise

Egyetlen apró dolog megváltozott Magyar Péteren, pszichológiai oka van

Alig észrevehető, de fontos üzenetet közvetít, most megfejtették mit üzen ezzel a magyaroknak.

Orbán Viktor soha nem látott magasságba emelte a tétet – írta Török Gábor

Nagy Attila Tibor úgy látja: a kormányfő megzsarolta a választókat.

0